Print this page

To μέλλον γράφεται με 9. Το λέει η Citroën και λογικά θα συμφωνήσεις μαζί της

Rate this item
(0 votes)

O φανατισμός λένε πως είναι η σύφιλη του πνεύματος, αλλά η Citroën έχει τον τρόπο να αυτοεξαιρείται.

Αν σου πω ότι ακόμη και σήμερα έχω σε κάποιο αρχείο του εγκεφάλου μου την εικόνα ενός 2CV ριγμένο στα γαλλικά λιβάδια θα με πιστέψεις; Τα μόνα αυτοκίνητα που έχουν μείνει εξίσου διαχρονικά είναι το 500, το Mini και ο σκαραβέος. Αυτά. Τέλος.

Παρεμπιπτόντως οι Γάλλοι τελευταία έχουν μεγάλη σχεδιαστική ρέντα. Ιδίως στη σειρά DS, θα βρεις τα πιο όμορφα τετράτροχα των τελευταίων πέντε ετών, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Με αποκορύφωμα το πιο πρόσφατο, «Numero 9″.

 

Παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες και είναι ένα υβριδικό station wagon που καταρρίπτει τον μύθο ότι «η ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό». Ομορφιά είναι να βλέπεις ένα αντικείμενο και να σου σηκώνεται η τρίχα. Ή αν προτιμάς, όμορφο είναι αυτό που σε φτιάχνει γενικώς.

Έχεις μήκος 4,9 μέτρα, πλάτος 1,9 και η Citroën δηλώνει ότι «στο μέλλον όλα τα αυτοκίνητα της θα φτιάχνονται κάπως έτσι». Για την ιστορία το όχημα που βλέπεις, βγάζει 295 άλογα, πιάνει τα 0-100 από στάση σε 5,4 δεύτερα και το χιλιόμετρο σε 25,3. Επίσης, ενώ είναι μπροστοκίνητο, το ηλεκτρονικό σύστημα που διαθέτει, αναγνωρίζει πότε χρειάζεσαι περισσότερη πρόσφυση και το γυρίζει μόνο του στην τετρακίνηση. Εννοείται χωρίς να το καταλάβεις.

Αν το μέλλον είναι έτσι, σου χαρίζω το παρόν.

Last modified on Tuesday, 17 April 2012 21:37

Media