Print this page

Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής σήμερα

Rate this item
(0 votes)

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της Αττικής. Μετά την απόφασή τους για την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους 9,2 εκατ. ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά προχωρούν σήμερα το πρωί σε «αποκλεισμό» του φορέα επί της Κηφισίας, στο ύψος της HELEXPO, στο Μαρούσι.

Οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, κκ Κωνσταντίνος Λουράντος και Κωνσταντίνος Κούβαρης έχουν καλέσει τα περίπου 6.000 μέλη τους που δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο να κλείσουν τα φαρμακεία τους και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αποτελεί πλέον και τον μεγαλύτερο οφειλέτη τους. Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ –για την ακρίβεια πρόκειται για τα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που εντάχθηκαν στον ενιαίο φορέα- αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ στον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο, με τα περίπου τα μισά εξ αυτών να οφείλονται στους φαρμακοποιούς της Αττικής.

Τη… σκυτάλη των κινητοποιήσεων έξω από τον ΕΟΠΥΥ έλαβαν οι φαρμακοποιοί από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών οι οποίοι απέκλεισαν σήμερα τον φορέα. Αναμένεται ωστόσο να τη… δώσουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) αναφέρει ότι οφείλονται στα μέλη της 1,4 δισ ευρώ – 700 εκατομμύρια ο ΕΟΠΥΥ και 700 εκατομμύρια τα λοιπά Ταμεία. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε κινητοποιήσεις τους εργαστηριακούς γιατρούς, οι οποίοι σταματούν από την Μεγάλη Δευτέρα να εκτελούν παρακλινικές εξετάσεις με πίστωση προς τους ασφαλισμένους.

Last modified on Thursday, 05 April 2012 16:03