Error
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 102
A+ R A-

«Δεν συγκυβερνώ με το Πασόκ»

Rate this item
(0 votes)

Αγνοούμε αν το κίνητρο του Αντώνη Σαμαρά ήταν η «δημοσκοπική απόγνωση» από τη συνεχή πτωτική πορεία της ΝΔ σε όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης ή αν πιστεύει κιόλας ορισμένα σημαντικά πράγματα που είπε το Σαββατόβραδο στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Αιγάλεω.

Δεν έχει άλλωστε και ιδιαίτερη σημασία γιατί τα είπε. Σημασία έχει ότι τα είπε - χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει και ότι θα τα τηρήσει, όπως αποδείχθηκε και από την πολιτική κωλοτούμπα του στο θέμα του Μνημονίου.

 

Το καθόλου απίθανο ενδεχόμενο όμως να παραβεί τις υποσχέσεις του δεν αναιρεί τη σοβαρότητα των τοποθετήσεών του, οι οποίες αξίζει να καταγραφούν. «Το λέω ρητά και κατηγορηματικά: απορρίπτουμε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ!» διακήρυξε ο Αντ. Σαμαράς. Η διατύπωση της φράσης δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, αν και ομολογούμε ότι το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΝΔ, το επιτελείο του και τα στελέχη του κόμματός του ισχυρίζονται ότι... ούτε σήμερα συγκυβερνούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά την επάνδρωση της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου με στελέχη των δύο κομμάτων, μας γεννά ορισμένες υποψίες ως προς το τι πραγματικά εννοεί ο Αντ. Σαμαράς όταν λέει «απορρίπτουμε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ». Θα δούμε τι εννοεί στην πράξη, μετά τις εκλογές. Για την ώρα πάντως μίλησε με τέτοιον οξύ τρόπο για το ΠΑΣΟΚ και για τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο προσωπικά, που θα γίνει κυριολεκτικά καταγέλαστος αν συνεργαστεί μαζί τους μετεκλογικά.

«Τον Γιώργο Παπανδρέου τον διώξαμε. Τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ!» διακήρυξε. Τη συγκυβέρνηση την επιδιώκει «το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά, για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες του που μας πήγαν στο Μνημόνιο» ισχυρίστηκε. «Νομίζουν πως θα γλιτώσουν. Αλλά δεν θα γλιτώσουν!» τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση, βάζοντας με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο την παραπομπή σε δίκες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου που είχαν πρωτεύοντα ρόλο στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής.

Εν συνεχεία επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Βενιζέλος είναι απολύτως μέσα στο κάδρο όλων εκείνων των εγκλημάτων που γονάτισαν την Ελλάδα» υπογράμμισε.

Δεν άργησε φυσικά να έρθει η απάντηση Βενιζέλου, ο οποίος είπε για τον Αντ. Σαμαρά: «Τέτοιους πολιτικούς είχε δυστυχώς στη διαδρομή της Ιστορίας πολλούς η χώρα μας και γι' αυτό ίσως φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής».

Πολιτικός εγκληματίας, λοιπόν, ο Βενιζέλος κατά Σαμαρά, καταστροφέας της χώρας ο Σαμαράς κατά Βενιζέλο. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό να δούμε πώς ακριβώς θα δικαιολογήσουν ενδεχόμενη συνεργασία τους μετεκλογικά οι δύο ηγέτες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε τον δρόμο συνεργασίας και προς τον φυσικό του σύμμαχο, τον προερχόμενο από το ίδιο κόμμα Πάνο Καμμένο - και αυτό παρόλο που η σταδιακή προσέγγιση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η επανενσωμάτωση στην πολιτική της ΝΔ αντιμνημονιακών στοιχείων θα ήταν ο μοναδικός ρεαλιστικός τρόπος επιστροφής της δεξιάς αντιμνημονιακής πτέρυγας στη ΝΔ και έτσι η μοναδική ελπίδα απόσπασης της αυτοδυναμίας υπό προϋποθέσεις.

Και τι δεν του «έσουρε» του Πάνου Καμμένου, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει. Μέχρι... όργανο του ΠΑΣΟΚ και της διαπλοκής τον αποκάλεσε. Κατήγγειλε ο Αντ. Σαμαράς «ευκαιριακούς τυχοδιώκτες της πολιτικής ... που κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν την αυτοδυναμία της ΝΔ. Για να βγει πρωθυπουργός - μαριονέτα. Και ρίχνουν σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ που βουλιάζει, κλείνοντας έτσι το μάτι και στη διαπλοκή».

Ο Π. Καμμένος δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία να προσάψει -και δικαίως- στον Αντ. Σαμαρά ότι «έκανε τη μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα από τη μεταπολίτευση και μετά». Δεν παρέλειψε μάλιστα να ρίξει και μια επικίνδυνη «μπηχτή» διακηρύσσοντας ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με κανέναν, γιατί «πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που έφεραν τη χώρα έως εδώ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι και η ΝΔ του Αντ. Σαμαρά είναι μέσα στο «κάδρο» της ενοχής, αφού ψήφισε το δεύτερο Μνημόνιο.

Η ΝΔ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΖΑΡΙΑ

Η απόρριψη κάθε κυβερνητικής συνεργασίας μετεκλογικά από ένα κόμμα που στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις εμφανίζει ποσοστό 20-25% δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο πέρα από το να αυξήσει το ποσοστό του όσο το δυνατόν περισσότερο, εν πλήρει επιγνώσει του ότι μόνο με συνεργασίες θα μπορέσει ίσως να αναρριχηθεί στην εξουσία. Ο Αντ. Σαμαράς το ξέρει αυτό. Η σκέψη του όμως είναι απλή και σωστή αναφορικά με τον ίδιο. Καλύτερα εκλογές τώρα κι ας βγει πρώτη η ΝΔ έστω και με 25%, οπότε ο αρχηγός της θα είναι ο πρώτος πολιτικός παράγοντας και εν δυνάμει πρωθυπουργός με «τσόντα» το ΠΑΣΟΚ, παρά εκλογές το φθινόπωρο ή του χρόνου, οπότε κανείς δεν προεξοφλεί ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να παραμένει πρώτη με αυτή τη μνημονιακή γραμμή.

Last modified on Wednesday, 11 April 2012 10:15

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required