A+ R A-

Σε κρατητήριο της ΓΑΔΑ ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Rate this item
(1 Vote)

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 10 το πρωί πήρε πριν από λίγο ο πρώην Υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος από τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή. Σύμφωνα με πληροφορίες ως τότε θα κρατείται σε κρατητήριο της ΓΑΔΑ.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος θέλησε να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους αλλά οι αστυνομικοί δεν του επέτρεψαν χωρίς να φορά χειροπέδες. Εκείνος αρνήθηκε να κάνει δήλωση με χειροπέδες και απέστειλε γραπτή δήλωσή από το γραφείο του.

«Επικοινωνιακό προεκλογικό «δώρο» στα δύο μεγαλύτερα κόμματα αποτελεί σήμερα, Μ. Τετάρτη και ημέρα προκήρυξης των εκλογών, η θεαματική προσαγωγή μου στον Ανακριτή Αθηνών κ. Γ. Μαλλή. Η εναντίον μου δικογραφία που του είχε διαβιβαστεί πριν λίγες μέρες εκκρεμούσε και εξεταζόταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιούνιο του 2010, πάνω από 20 μήνες, χωρίς αποτέλεσμα.

Το σημερινό περιστατικό αφορά τις ηγεσίες των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, που είχαν άψογα συνεργαστεί, -τα έκαναν «πλακάκια», τους είπε αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος-, και στη σκευωρία, αλλά και στις επιθέσεις σε βάρος μου στο πλαίσιο της Βουλής και της Προκαταρκτικής Επιτροπής με σκοπό την διάσωση των δικών τους υπουργών και των άλλων δικών τους ανθρώπων. Είχαν σκοπό να κατασκευάσουν έναν μόνο ένοχο, εμένα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, που υπηρέτησα στη συγκεκριμένη θέση μέχρι το 2001, ενώ η κατασκευή των υποβρυχίων «214» διαρκεί μέχρι και σήμερα στη βάση της ίδιας ακριβώς σύμβασης.

Όπως το Δικαστικό Συμβούλιο του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου απεφάνθη τον Αύγουστο του 2011 ότι είναι απαράδεκτη και ανυπόστατη η σε βάρος μου κατηγορία από τη Βουλή σχετικά με την παθητική δωροδοκία, έτσι, είμαι βέβαιος, ότι στο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της τακτικής Δικαιοσύνης που ακολουθεί θα λάμψει για μία ακόμη φορά η αλήθεια και θα καταρρεύσει η σε βάρος μου σκευωρία.

Δυστυχώς, αυτή ενώ εξυφάνθη εναντίον μου, συμπαρέσυρε σκόπιμα και εκβιαστικά και μια σειρά από αθώους συμπολίτες μου που ουδεμία ευθύνη και ουδεμία σχέση έχουν με όσα επιχείρησαν να μου προσάψουν.

Θλίβομαι για την απαράδεκτη δοκιμασία στην οποία οι άνθρωποι αυτοί υποβάλλονται. Εμένα αφορά, σε τελική ανάλυση, η υπόθεση αυτή και κανέναν άλλον.

Δηλώνω ότι ο αγώνας μου, που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, ενάντια σε αυτή τη μοναδική σκευωρία πολιτικής δίωξης με νομικό μανδύα, η οποία τον τελευταίο καιρό παίρνει μορφές συκοφαντίας, σπίλωσης, ηθικής απαξίωσης εναντίον μου, θα συνεχιστεί ανυποχώρητα.

Συνδέεται άμεσα –και αυτό καλώ τους πολίτες να αντιληφθούν- με τον εκφυλισμό, την παρακμή και τη διάλυση του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση αποσάθρωσης της κοινωνικής συνοχής και εξαφάνισης της κοινωνικής αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων των πολιτών και της ίδιας της Δημοκρατίας. Όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, 40 χρόνια στην πολιτική τίποτα δε με συνέδεσε ποτέ με έκνομες ενέργειες ή παράνομες πράξεις.

Η αλήθεια θα λάμψει και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Παράλληλα, η Εισαγγελία εξέδωσε διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των 5 κατηγορουμένων εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Εκτός από τους Α. Τσοχατζόπουλο, Γ. Σαχπατζίδη, Νικόλαο Ζίγρα και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο 5ος που αναζητείται είναι ο Αστέριος Οικονομίδης.

Ο τελευταίος ήταν δικαιούχος υπεράκτιας εταιρείας μέσω της οποίας αγοράστηκε το σπίτι της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετής, στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Last modified on Wednesday, 11 April 2012 21:39

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required