A+ R A-

Tι σχέση έχει το μνημόνιο, το σέξ και η απιστία

Rate this item
(1 Vote)

Η εφαρμογή του Μνημονίου στη χώρα μας, εκτός των άλλων συνεπειών, έχει χτυπήσει καίρια τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών…


 

Σύμφωνα με έρευνα της ALCO που έγινε για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Λιγότερο σεξ, δραματική μείωση των γάμων και αύξηση της απιστίας, είναι τα κύρια ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25- 64 ετών, με προσωπικές συνεντεύξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή και 46% στις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών.

Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης (58%) συγκριτικά με αυτούς της αριστεράς σε ποσοστό 33%.

Η έλλειψη διάθεσης για σεξ ερμηνεύεται από το άγχος και την ανασφάλεια, αλλά και η σεξουαλική απιστία από την αμφισβήτηση του θεσμικού μοντέλου.

Σήμερα, οι περισσότεροι Έλληνες αμφισβητούν την πολιτική εξουσία και τους θεσμούς που αυτή υποστηρίζει, με αποτέλεσμα η αμφισβήτηση αυτή να περνά στην προσωπική τους συμπεριφορά και στις ερωτικές τους επιλογές.

Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (το 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες σε ποστοστό 27% οδηγήθηκαν στην απιστία εξαιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια.

Η μόνη σταθερή αξία η οποία αντέχει στη «δοκιμασία» του Μνημονίου είναι η φιλία η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνέπειές του.

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο και η ΕΜΑΣ, τα τελευταία 10 χρόνια πραγματοποιούν δύο φορές τον χρόνο, πανελλαδικές έρευνες με προσωπικές συνεντεύξεις, καταγράφοντας τη σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων και πώς αυτή επηρεάζεται από πολιτικά, οικονομικά και άλλα σημαντικά θέματα της κοινωνίας.

Last modified on Tuesday, 01 May 2012 20:20

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required