A+ R A-

Καταραμένο κάτεργο! Kαταραμένη φτώχια! Καταραμένο Δημόσιο που μόνο με βύσμα μπαίνεις! Featured

Rate this item
(2 votes)

Σήμερα θα σας μιλήσω για μια Γιώτα, συμφοιτήτριά μου, που οι γονείς της, επαρχιώτες άνθρωποι από ένα βαλτοχώρι 30 κατοίκων, έκαναν το σκατό τους παξιμάδι να τη στείλουν Αθήνα να σπουδάσει και να πάρει ένα "καλό χαρτί".

Η Γιώτα ήταν συνεπής φοιτήτρια, έξυπνη κοπέλα και εργατική. Το 2008 που τελειώσαμε, η Γιώτα μπορούσε να βρει κάποια δουλειά στην Αθήνα - η κρίση είχε αρχίσει να διαφαίνεται, αλλά, και πάλι, ακόμα κάτι εκινείτο (σχεδόν όλοι οι συναπόφοιτοί μου βρήκαν αμέσως δουλειά, στο αντικείμενό τους, με καλά λεφτά).

Αλλά οοόχιιιι! Με πρόσχημα την εγκληματικότητα, το νέφος, την κίνηση και τους γρήγορους ρυθμούς ζωής της Αθήνας (πείτε μου ότι αυτά δεν τ’ ακούτε πρώτη φορά από παιδιά που έρχονται από επαρχία και ότι δε σας σηκώνεται το πετσί!)… η Γιώτα αποφάσισε να γυρίσει στο χωριό της όπου, όλως τυχαίως…, έκανε πρώτη της φορά σχέση (στα 22-23 της μιλάμε, έτσι;) με ένα μεγαλομεταφορέα-νταλικέρη!!! Ο οποίος της έπαιρνε Trussardi και Armani και «την είχε βασίλισσα»! Παράλληλα, η Γιώτα έπιασε δουλειά σε ένα κατάστημα, ίσα για να βγαίνουν τα χρειαζούμενα νύχια-μαλλιά-ρούχα. Η δουλειά στο κατάστημα, δε, μπορεί να απαιτούσε ίσα απολυτήριο Λυκείου, αλλά αν την «κυνηγούσε» λίγο και το ‘θελε (είπαμε… ήταν εργατική και έξυπνη) μπορούσε να βρεθεί στα κεντρικά στην Αθήνα, ειδικά με το πτυχίο που είχε και τις καλές συστάσεις από την εργοδότριά της. Απ’ την άλλη, όμως,… γιατί να το πάρει και πολύ στα σοβαρά;; Οι γονείς της είχαν έτοιμο το προικώον…, που και να μην έμενε σε αυτό… μισό μισθό νοικάκι θα το εισέπραττε. Και για επαρχία αυτά τα λεφτά είναι πάντα καλά.

Ο πρώτος «αρραβωνιάρης» βγήκε λίγο αλητάκος αλλά στις 9 του μακαρίτη βρέθηκε το next best thing (όχι που δε θα βρισκόταν): μεγαλοεργολάβος από γειτονικό χωριό, καμιά 15αριά χρόνια μεγαλύτερός της, μπερμπάντης, επαρχιωτόφατσα του κερατά (με το παρντόν αλλά όχι και να τυφλωθούμε…), με σκαμμένο-γρασαρισμένο νύχι και κοκκινομουρίαση οικοδομής. Εμένα στα τέτοια μου, γούστο της καπέλο της, δεν τη φορτώθηκα εγώ… Το αναφέρω, απλώς, γιατί ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς διάολο γίνεται απ’ τη μία να σε χαλάει να φοράς / κουβαλάς κάτι λιγότερο από LV και Gucci αλλά, απ’ την άλλη, να μη σε χαλάει καθόλου η βλαχόφατσα του συνοδού σου. Μήπως γιατί η αισθητική σου αρχίζει και τελειώνει κάπου εκεί;; Μήπως;, λέω…

Η Γιώτα διαμαρτυρόταν κιόλας, όμως, – δήθεν μου και τάχα – για την ανεργία στον τόπο της! Μηδενική ιδιωτική πρωτοβουλία, για να κάνεις κάτι στο Δημόσιο θες μέσον (σώώώώπαααα….) κτλ. κτλ.
ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ, ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ… ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΚΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ, ΠΑΡΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ: ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ, ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΕΙΣ, ΝΑ ‘ΣΑΙ ΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΑ, Ν’ ΑΜΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ 2-3 ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑ ΝΑ «ΤΟΝ ΔΕΣΕΙΣ», Ε… ΚΙ ΑΝ ΣΕ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ… ΣΤΑ ΚΩΛΑΔΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΠΗΔΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑ-ΟΥΚΡΑΝΑΙΖΕΡ… Ε, ΜΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ… ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ… ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΛΟΥΙ ΒΟΥΙΤΟ!

Niiiiice…. Ανεργία στην επαρχία, λοιπόν: σφίγγουν οι γονείς το ζωνάρι να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, αλλά επί της ουσίας μοναδικός τους σκοπός είναι να τα φέρουν πίσω και να βρεφοκομήσουν στο ακριβώς από πάνω διαμέρισμα που θα έχουν «πανωσηκώσει» για τα βλαστάρια τους… τα εγγόνια τους! Και κάθε Κυριακή, Χριστούγεννα και Πάσχα… οικογενειακό τραπέζι με τις θείες και τα πεθέρια… Να δείχνουμε το νέο αγροτικό και το τεχνητό νύχι. Κι η ζωή να περνάει όμορφα.

Ανεργία στην περιφέρεια… Αλλά η Γιώτα έκανε έναν αρραβώνα το καλοκαίρι… Χάλασε ο κόσμος! 100 κιβώτια σαμπάνια, λέει, 200 καλεσμένοι! 400 ευρώ το φόρεμα, κανά 10άρι χιλιάρικα τα κοσμήματα και τα «μποναμάδικα» απ’ τα σόγια.

Η Γιώτα ζορίστηκε και στο κατάστημα, λέει, γιατί η αφεντικίνα της μια μέρα είχε νεύρα και της φώναξε. Ε, και απλά παραιτήθηκε. Και δεν έτρεξε κάστανο. Έχει πάει και μένει με τον αρραβωνιάρη τώρα. Και δεν κάνει τίποτα. Ξεκίνησε και πιλάτες, έμαθα. Στην πόλη των 1.000 κατοίκων max. Κομπλέ.

Last modified on Wednesday, 16 May 2012 11:33
Alberto Juandorenna

..100 φορές με ξερίζωσες - 101 φύτρωσα..

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required