A+ R A-

Wind και Public φέρνουν στην Ελλάδα το Nexus 5 στα 399€

Rate this item
(0 votes)

Αποκλειστικά από τις αλυσίδες καταστημάτων της Wind και του Public θα διατεθεί στην Ελλάδα το Nexus 5, το πέμπτο κατά σειρά smartphone της «οικογένειας» Nexus, το οποίο κατασκευάσθηκε από την LG σε συνεργασία με την Google.


 

Το νέο μοντέλο συνεχίζει την πετυχημένη «συνταγή» που εγκαινίασε η Google ήδη από το πρώτο Nexus, λανσάροντας smartphone που έχουν αρκετά ελκυστική τιμή για τις τεχνικές προδιαγραφές τους. Έτσι, το Nexus 5 πωλείται στη χώρα μας στα 399 ευρώ, στην έκδοση των 16 GB, προσφέροντας αρκετές βελτιώσεις συγκριτικά με τον προκάτοχό του.

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν για τους εκπροσώπους του Τύπου η Wind με την LG, ο Άρης Παρασκευόπουλος από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σημείωσε πως για τη Wind το νέο Nexus είναι σημαντική προσθήκη στην γκάμα συσκευών που προσφέρει, ώστε κάθε συνδρομητής να βρίσκει αυτό που του ταιριάζει και ως προφίλ χρήσης αλλά και ως οικονομική επιλογή.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βάθης, ΜC Sales Manager της LG Electronics Ελλάς, τόνισε πως για την LG αποτελεί ορόσημο η δεύτερη συνεργασία της με την Google, μετά το Nexus 4, για το λανσάρισμα ενός smartphone που υπόσχεται στους καταναλωτές μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης.

Ελαφρύ και λεπτό, το Nexus 5 διαθέτει οθόνη 4,95 ιντσών, Full HD ανάλυσης και με πάνελ IPS, εξασφαλίζοντας έτσι πολύ καλή απόδοση χρωμάτων και μεγάλες γωνίες θέασης. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 800, χρονισμένος στα 2,26 GHz, και μνήμη RAM 2 GB, που του εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις.

Το smartphone υποστηρίζει σύνδεση σε δίκτυα 4G και είναι επίσης εξοπλισμένο με κάμερα στην πρόσοψη 1,3 Megapixel για βιντεοκλήσεις. Η κύρια κάμερά του έχει ανάλυση 8 Megapixel και μηχανισμό οπτικής σταθεροποίησης της LG, ο οποίος αντισταθμίζει τους κραδασμούς, αποτρέποντας τις «κουνημένες» λήψεις. Την ίδια στιγμή, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2.300 mAh ώστε, σύμφωνα με τις Google και LG, να αρκεί για 8,5 ώρες «σερφαρίσματος» μέσω Wi-Fi.

Αν η σειρά Nexus έχει αποκτήσει φανατικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, ένας ακόμη λόγος είναι πως προσφέρει μια «καθαρή» εμπειρία του λειτουργικού της Google, χωρίς τις παρεμβάσεις που συνήθως κάνουν οι κατασκευαστές smartphone στα μοντέλα τους. Στην περίπτωση του νέου Nexus, το πλεονέκτημα αυτό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό smartphone με το Android 4.4 KitKat, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της αμερικανικής εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, το Android 4.4 βελτιώνει την ταχύτητα στην πολλαπλή εκτέλεση εφαρμογών, κάνοντας καλύτερη διαχείριση της μνήμης, απλοποιεί την ασύρματη σύνδεση της συσκευής με εκτυπωτές και κάνει πιο εύκολες τις φωνητικές αναζητήσεις, χωρίς ωστόσο να υποστηρίζει ελληνικά.
http://www.kathimerini.gr/

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required