Error
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62
A+ R A-

Από το αρχαίο θέατρο του Αριστοφάνη, στο θέατρο του παραλόγου του Παπαδήμου! Featured

Rate this item
(4 votes)

Μαραθώνια σύσκεψη 7 ολόκληρων ωρών, μία διαφωνία, επαναδιαπραγμάτευση λίγων λεπτών και στο τέλος συμφωνία.

Αυτά τα τεράστια βήματα έγιναν στο προτελευταίο ‘χορικό’ από τους άξιους εκπρόσωπους μας (πλην του Παπαδήμου που δεν έχει εκλεχθεί ποτέ και τυγχάνει να είναι και ο πρωθυπουργός). Κατά την άποψή μου είναι από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις που έχουν λάβει χώρα στην ιστορία του θεάτρου.

Έως τώρα την πρώτη στο μυαλό μου είχε μία παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και με πρωταγωνιστικό ρόλο τον ίδιο μαζί με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Η παράσταση λεγόταν ‘Πέτρες στις τσέπες τους’ και οι 2 ηθοποιοί έπρεπε να φέρουν εις πέρας ένα σενάριο με 16 διαφορετικούς ρόλους. Η παράσταση είχε διάρκεια 2 ωρών περίπου σε ένα θεατράκι 30-40 θέσεων το οποίο ήταν βεβαίως ασφυκτικά γεμάτο. Το δίλεπτο χειροκρότημα στο τέλος έδωσε στους ταλαντούχους ηθοποιούς να καταλάβουν ότι το κοινό είχε απολαύσει μία σπάνιας ομορφιάς παράσταση.

Πριν 2 χρόνια λοιπόν ξεκίνησε μια άλλη πετυχημένη παράσταση με ονομασία ‘Άδειες τσέπες’ με διάρκεια χρόνου μαμούθ, 2 ετών! Φαίνεται ότι η θεματολογία γύρω από τις τσέπες των ενδυμάτων μας αγγίζει ιδιαίτερα τις καρδιές του κοινού. Την σκηνοθεσία σε αυτή την παράσταση ανέλαβαν οι εταίροι και φίλοι μας Ευρωπαίοι σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ. για περαιτέρω εξειδίκευση επί των τεχνικών θεμάτων. Μετά από casting ατελείωτων ωρών και ημερών, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για το τέλειο αποτέλεσμα, επιλέχθηκαν οι καλύτεροι. Επιλέχθηκαν αυτοί που γαλουχήθηκαν από τα πρώτα τους χρόνια ως μεγάλοι ηθοποιοί ακολουθώντας το έμφυτο ταλέντο που περνούσε από γενιά σε γενιά στο γενεαλογικό τους δέντρο. Αυτοί που την υποκριτική την έφτασαν σε επίπεδα υποκρισίας και έκαναν το ψέμα από την αλήθεια να απέχει μόνο ένα Θα. Ας είμαστε ειλικρινείς, μπορεί να σκεφτεί κανείς καλύτερους;

Η παράσταση γεμάτη ανατροπές και εντάσεις, σίγουρα ικανοποίησε και το πιο απαιτητικό θεατή. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Από την αξέχαστη ατάκα ‘Λεφτά Υπάρχουν’ στην ‘Δεν υπάρχει σάλιο’! Σπάνια ερμηνεία με την ατάκα ‘To μνημόνιο (Νο 1) είναι η μόνη ρεαλιστική λύση’ αλλά και την ατάκα ‘Το μνημόνιο απέτυχε’ και πολλές πολλές άλλες όπως ’Δεν θα πειραχθουν μισθοί και συντάξεις’, ’Δεν θα αυξηθεί ο Φ.Π.Α.’, ’Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα’ , ‘Το χρέος είναι βιώσιμο’ κλπ. Σήμερα η μέρα έχει την τιμητική καθώς στην κορύφωση των συναισθημάτων και της αγωνίας του κοινού, οι συντελεστές της παράστασης άφησαν το καλύτερο για το τέλος. Ένα δραματικό μονόλογο του κ.Παπαδήμου που αναμένεται να καθηλώσει τους θεατές και ένα δάκρυ να κυλήσει στα σκυθρωπά τους πρόσωπα..

Αύριο όμως ήρθε η ώρα να πέσει η αυλαία. Το τραγικό τέλος έχει είδη προαποφασιστεί. Τα αστεία τελείωσαν για όλους μας και πλέον η ευθύνη των καταστάσεων βαραίνει καθένα μας ξεχωριστά. Θα παραμείνουμε και πάλι θεατές;

 

 

 

Last modified on Saturday, 11 February 2012 22:57

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required