Error
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62
A+ R A-

Ερωτική γεωγραφία

Rate this item
(2 votes)

Η ερωτική γεωγραφία του ανθρώπινου σώματος δεν περιλαμβάνει μόνο τη «διακεκαυμένη» ζώνη των γεννητικών οργάνων. Υπάρχουν πολλές άλλες περιοχές (κυριολεκτικά: από κορυφής μέχρις ονύχων) που εκλιπαρούν για χάδια, γλειψίματα, ελαφρές δαγκωματιές και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ηδονικά ρίγη, ακόμα και οργασμό.

Άνδρες και γυναίκες έχουν ερωτογενή σημεία διάσπαρτα σε ολόκληρο το σώμα, με διαφορετική απόδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι μπορεί να ερεθίζονται από ένα ελαφρό χάδι στην πατούσα. Αλλοι, με ένα απαλό άγγιγμα της γλώσσας στις βλεφαρίδες ή τα φρύδια και άλλοι με ελαφριές δαγκωματιές στον σβέρκο. Ξεκινώντας από το κεφάλι και οδεύοντας προς τα κάτω, ιδού μερικά σημεία που μπορούν να κάνουν το ηφαίστειο μέσα μας να εκραγεί.

 

Αυτιά: Αν μπουν οι ψύλλοι της γνωστής έκφρασης, προκαλούν υποψίες. Αν όμως χωθεί εκεί μέσα μια υγρή γλώσσα, τότε μπορεί να προκληθεί ηδονική παράλυση. Κάθε χιλιοστό των αυτιών είναι υπερευαίσθητο. Πολλοί απλώς γαργαλιούνται, άλλοι όμως διεγείρονται όταν νιώθουν την –καυτή!- ανάσα τού/της συντρόφου στο αυτί τους. Παρόμοια συμπτώματα προκαλεί το γλείψιμο, το δάγκωμα, ή τα φιλιά στον λοβό και στα εσωτερικά τοιχώματα.

Αυχένας: Ο λαιμός έχει το όνομα, αλλά ο σβέρκος έχει τη χάρη! Όσο ευαίσθητος είναι ο πρώτος στα ρουφηχτά φιλιά και τα γλειψίματα, τόσο (κι ακόμα περισσότερο) είναι ο δεύτερος στις ερωτικές θωπείες. Ορισμένοι/ες, μάλιστα, λατρεύουν τις ελαφρές δαγκωματιές σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δημιουργούνται οι γνωστές «πιπιλιές» που εμφανίζονται συνήθως στην μπροστινή πλευρά.

Μασχάλες: Εχουν διπλή ερωτική ιδιότητα: διεγείρονται στην αφή και διεγείρουν με την οσμή τους, εκκρίνοντας ένα (μεθυστικό για πολλούς/ές) «άρωμα» από τους σμιγματογόνους αδένες. Ειδικά ο ιδρώτας της ανδρικής μασχάλης περιέχει τόσο ισχυρές φερορμόνες, ώστε πολλές γυναίκες… λιγώνονται μόλις το μυρίσουν. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αυτή η τριχωτή περιοχή έχει ονομαστεί «Μυστική Ζούγκλα της Ηδονής».

Δάκτυλα: Είτε μιλάμε για εκείνα των χεριών, είτε των ποδιών (στα τελευταία προσθέστε και τις πατούσες) το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Μετά τη γλώσσα, τα ακροδάκτυλα είναι το δεύτερο περισσότερο ευαίσθητο σημείο του ανθρώπινου σώματος διαθέτοντας πολυάριθμες νευρικές απολήξεις. Γεγονός που προκαλεί μεγάλο ερεθισμό σε κάθε είδους άγγιγμα, όπως το πέρασμα της γλώσσας, το ελαφρύ ξύσιμο του νυχιού, μικρές τρυφερές δαγκωματιές κ.λπ.

Θηλές: Για εκείνες του γυναικείου στήθους είναι αυτονόητη η –πολλαπλή- ερωτική λειτουργία: υπερευαίσθητες σε κάθε άγγιγμα, με εμφανή τα σημάδια της διέγερσης στο ευμέγεθες σχήμα τους, δέχονται (και την ίδια στιγμή προσφέρουν) ερωτική απόλαυση. Τι γίνεται, όμως, με τις ανδρικές θηλές; Από πολλούς ανθρωπολόγους θεωρούνται άχρηστα βιολογικά υπολείμματα του γυναικείου είδους στην εμβρυογένεσή του. Σε αντίθεση με τις γυναικείες θηλές που προσφέρουν ζωοδόχο τροφή, οι ανδρικές θηλές υπάρχουν μόνο για να προσφέρουν την σαρκική απόλαυση. Πρώτος ένας Ολλανδός γυναικολόγος, ο Θίοντορ βαν ντε Βέλτε, περιέγραψε το 1937 την ανδρική θηλή ως ερωτογενή ζώνη. Στις μέρες μας, οι hardcore γκέι ιστοσελίδες την ονομάζουν «πούτσα του στήθους»: ένας αντιεπιστημονικός (και ακαλαίσθητος) ορισμός, που αποδίδει όμως απόλυτα την ερωτική λειτουργία τους.

Γόνατα (πίσω πλευρά): Στο «Γόνατο της Κλαίρης» του Ερίκ Ρομέρ, ο 35χρονος Ζερόμ φλεγόταν από την επιθυμία να αγγίξει το γόνατο της νεαρής πρωταγωνίστριας. Αν δεν ήταν κινηματογραφικός ήρωας και ζούσε στην πραγματική ζωή, μάλλον θα κυνηγούσε το πίσω μέρος του γονάτου της! Αυτή η μαλακή «τσέπη της απόλαυσης» στα (μυώδη, κατά τα άλλα) πόδια, είναι μια από τις πιο… αναπάντεχες ζώνες ερωτισμού: όσο πιο απαλό είναι το χάδι ή το γλείψιμο σε αυτή την κλείδωση, τόσο μεγαλύτερη η απόλαυση που δημιουργεί.

Last modified on Tuesday, 10 April 2012 14:20

U Comment Here

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required