A+ R A-

Matisse ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ!!! Featured

Rate this item
(7 votes)
Η συνέντευξη των matisse στον Άρη Κατσαρό για το ulive.gr


-Πως δημιουργήθηκαν οι matisse?
Οι matisse δημιουργήθηκαν το 2000 από τον Γιάννη (μπάσο), τον Ανδρέα (κιθάρα) και τον Άρη (φωνή), με την προοπτική του "να κάνουμε κάτι που μας αρέσει στον ελεύθερο μας χρόνο" και όχι με τη λογική του "να βγάλουμε λεφτά". Εξ' ου, άλλωστε και τραγουδούσαμε από την αρχή στα αγγλικά, ενώ γνωρίζαμε εκείνη την εποχή ότι το ελληνόφωνο ροκ ήταν το trend. Γράψαμε τα πρώτα μας τραγούδια, τα στείλαμε σε μικρές δισκογραφικές, καμία απάντηση. Στο μεταξύ, κάναμε συναυλίες που μάζευαν κόσμο , αν και η αλήθεια είναι πως λάιβ δεν είμαστε τότε ιδιαίτερα καλοί. Εν τέλει, ένα demo μας έφτασε στα χέρια της Sony, η οποία μας ζήτησε για συμβόλαιο. Κυκλοφορήσαμε το EP "4" το 2003 με....4 τραγούδια. Κάπου εκεί αποχώρησε από το συγκρότημα ο Ανδρέας και ήρθε στη θέση του ο Greggy K. Στη συνέχεια κυκλοφορήσαμε τα άλμπουμ Cheap As Art (που έχει ένα τραγούδι που έπαιξε πολύ στο ραδιόφωνο (She Smiles) και το 2007 βγήκε το  cd Toys Up που περιλάμβανε τα Call Me, Call Me, 5  Seconds of Love. Στο σημείο αυτό ο Άρης αποχώρησε και στη θέση του ήρθε ως τραγουδιστής ως ο Άλεξ Καββαδίας με τον οποίο βγάλαμε το cd Rock n Roll Mafia. Τώρα, ο Άρης επέστρεψε πάλι στη θέση του Άλεξ και την άλλη εβδομάδα (7 Μαϊου) κυκλοφορεί το 4ο μας άλμπουμ με τίτλο, "Paper Door"!

-Από ότι έμαθα ο Άλεξ έφυγε από το group πείτε μας κάτι γιαυτό?
Ο Άλεξ αποχώρησε για να κάνει σόλο καριέρα γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, αυτό ένιωσε την ανάγκη να κάνει. Πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα για τον ίδιο και φυσικά για μας. Το θέμα όταν κάνεις μουσική, είναι να είσαι χαρούμενος μ' αυτό που κάνεις και αυτό αφορά όλο το πακέτο (από την σύνθεση και την ηχογράφηση μέχρι το promotion).

-Καινούρια δουλειά παιδιά συγχαρητήρια πολύ καλή δουλειά.μιλήστε μ λίγο για αυτήν?
Το Paper Door είναι ένας δίσκος που φέρει τη σφραγίδα όλων μας, αλλά κυρίως του Greg που έκανε την παραγωγή και του Άρη που έγραψε τους περισσότερους στίχους και τις μελωδίες φωνής. Είναι ο πρώτος δίσκος που κάνουμε ότι θέλουμε, όπως θέλουμε. Έχει γραφτεί κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες και έχει ένα έντονο ψυχεδελικό στοιχείο. Ίσως είναι ο πιο ροκ δίσκος μας.

-Το κομμάτι που έχετε ξεχωρίσει από αυτή την δουλειά?
Εμείς τα αγαπάμε όλα το ίδιο. Βεβαίως στα ραδιόφωνα έχει ξεχωρίσει το  Lucky Day.

-Με κάποιον καλλιτέχνη που θα θέλατε να συνεργαστείτε?

Χμμ...με τον David Bowie και μερικούς που έχουν πεθάνει χαχα. Ο Τζιμ Μόρισον είναι ένα καλό παραδειγμα.



-Πως βλέπουν οι matisse την μουσική στην Ελλάδα?
Από την μία υπάρχει το σκυλάδικο, που τώρα έχει φορέσει τη μάσκα του dance. Για μας σκυλάδικο δεν είναι το μπουζούκι ως όργανο. Είναι η νοοτροπία της πίστας. Φυσικά, απεχθανόμαστε όλον αυτό τον συφερτό. Από την άλλη, υπάρχει και αυτό το πολύ underground και καλά ψαχμένο. Όλα αυτά μας κάνουν ζοφερά. Αν, ωστόσο, έχει την υπομονή να ψάξεις κάπου ανάμεσα υπάρχει και η καλή ελληνική μουσική είτε είναι του γούστου μας (The Liarbirds, His Majesty The King Of Spain, Wiselines και πολλά άλλα), είτε όχι.




-H σχέση σας με την μόδα?

Την περίοδο που ήταν τραγουδιστής ο Άλεξ ήταν αναπόφευκτα πολύ καλή. ΟΚ και τώρα παρακολουθούμε σε γενικές γραμμές τι συμβαίνει, αλλά ξέρεις το dress code μας είναι σχετικά απλό. Black.

-Mε την έκφραση "η μόδα αλλάζει αλλά το στυλ παραμένει"τι έχετε να πείτε?

Εντάξει, έχει βάση. Από την άλλη, όλα αυτά είναι υποκειμενικά. Μπορείς να έχεις το δικό σου ιδιαίτερο στυλ χωρίς να ακολουθείς το trend της μόδας, τότε οποίο άλλοτε διαμορφώνεται από το δρόμο (street), αλλά πολλές φορές "κατασκευάζεται".




-Tα σχέδια σας για το καλοκαίρι ου μας έρχεται?

Το καλοκαίρι θα κάνουμε κάποιες συναυλίες και μετά θα ξεκουραστούμε. Ίσως ηχογραφήσουμε και κάποια νέα κομμάτια. Θα δούμε.

-Tι περιμένουμε στο μέλλον από τους matisse?
Διαφορετικά πράγματα κάθε φορά!


Σ' ευχαριστούμε.

Παιδιά εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή τη συνέντευξη καθώς ελπίζω  και εύχομαι όλα να σας πάνε έτσι ακριβώς  όπως τα έχετε ονειρευτεί....
Last modified on Tuesday, 01 May 2012 17:29

U Comment Here

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required