A+ R A-

Τα PC δεν πεθαίνουν… λέει η IDC

Rate this item
(0 votes)

Όσο κι αν τα tablets έχουν κατακτήσει την αγορά, σημειώνοντας πωλήσεις της τάξεως των 28,2 εκατομμυρίων τεμαχίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2011,

η εταιρεία αναλύσεων IDC υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της πως η αγορά των προσωπικών υπολογιστών, κάθε άλλο παρά «νεκρή» είναι.

 

 

Οι προβλέψεις της δε για τις πωλήσεις PC, τόσο Desktop όσο και φορητούς, μέχρι το 2016 αναφέρουν πως θα είναι συνεχώς αυξανόμενες μέχρι εκείνη τη χρονιά. Καθοριστικός παράγοντας γι αυτή την αύξηση θα είναι τόσο η ολοένα και αυξανόμενη διείσδυση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών στις αναδυόμενες αγορές, όσο και η μεγάλη αλλαγή που θα φέρουν στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας τα Windows 8, το νέο λειτουργικό της Microsoft που θα συνδυάσει την χρήση media tablets και PC.

Ο δρόμος για τα Windows 8 της Microsoft βέβαια, δεν αναμένεται να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Τα Windows 8 θα περάσουν μία μακρά περίοδο δοκιμών και λαθών, καθώς ο συνδυασμός αυτός ενός λειτουργικού που προορίζεται για συσκευές με οθόνη αφής, σε συμβατικά μηχανήματα, θα πάρει αρκετό χρόνο για να κατορθώσει να γίνει ένας τρόπος λειτουργίας οικείος στους χρήστες.

Από την άλλη, οι χρήστες στις ώριμες αγορές, όπως της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας (κ.α.) δεν δείχνουν πρόθυμοι να αντικαταστήσουν τον υπολογιστή τους με media tablets, κι αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στους κατασκευαστές υπολογιστών, σταθερών και φορητών. Η αλλαγή που παρουσιάζεται στις ώριμες αγορές είναι πως ολοένα και περισσότεροι χρήστες αντικαθιστούν τους σταθερούς τους υπολογιστές με φορητούς (notebooks και ultrabooks). Οπότε, ακόμα κι αν προβλέπεται μείωση στους σταθερούς υπολογιστές, η αύξηση στους φορητούς είναι ραγδαία και αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στις ανάγκες μας.

Last modified on Saturday, 21 April 2012 01:49

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required