A+ R A-

Ποδήλατο ενάντια στην οικονομική κρίση

Rate this item
(1 Vote)

Με την τιμή της βενζίνης να ανεβαίνει συνεχώς και τις αποταμιεύσεις μας να μειώνονται διαρκώς η ανάγκη για εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς γίνεται επιτακτική για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε οικονομικά.

Πολλοί αφήσαμε τα αμάξια μας στην άκρη, άλλοι επισκευάσαμε τα ξεχασμένα μας ‘’παπάκια’’ και κάποιοι άλλοι αποφασίσαμε να ξαναζήσουμε τις ξεχασμένες μας ορθοπεταλιές.

Τι πιο οικονομικό από την χρήση ενός ποδηλάτου για την μεταφορά μας. Δεν χρειάζεται κανένα καύσιμο, μονάχα λίγη ανθρώπινη ενέργεια που οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε άφθονη αλλά αποφεύγουμε να την χρησιμοποιήσουμε κάτω από το ‘’βάρος’’ του σύγχρονου τρόπου ζωής. Έχει αποδειχθεί ότι ένας ποδηλάτης καταναλώνει 15 θερμίδες ανά χιλιόμετρο και κιλό, ένα ποσοστό που ισοδυναμεί με το 4% της ενέργειας που καταναλώνει για την κίνηση ενός αυτοκινήτου και του οδηγού του.

Και δεν είναι μόνο η βενζίνη που θα γλιτώσουμε από τον οικονομικό μας προϋπολογισμό. Πόσες φορές πήρατε το αμάξι σας για να κατεβείτε στο κέντρο της πόλη σας είτε για να μεταβείτε στην εργασία σας είτε να κάνετε τις αγορές σας και στην προσπάθεια σας να αναζητήσετε χώρο στάθμευσης επιλέξατε την λύση καταβολής αντιτίμου σε κάποιο οργανωμένο παρκινγκ. Με το ποδήλατο σας δεν θα υπάρχουν προβλήματα στάθμευσης ούτε οικονομικά κόστη, πολύ απλά γιατί το ποδήλατο σταθμεύει παντού και μεταφέρεται παντού! 10 ποδήλατα πιάνουν χώρο ίσο με ένα αυτοκίνητο!

Ήρθε η ώρα για το προγραμματισμένο service του αυτοκινήτου σας, το πορτοφόλι σας ‘’αναστενάζει’’… Τέσσερα λίτρα από ένα απλό οικονομικό λαδί κοστίζει περίπου 45 ευρώ χωρίς να συμπεριλάβουμε το κόστος εργασίας του μηχανικού και το κόστος απόκτησης άλλων ανταλλακτικών που ίσως χρειαστούν. Και δεν μπαίνουμε καν στην διαδικασία να αναφέρουμε τα υπόλοιπα κόστη από την χρήση του αυτοκινήτου η οποιοδήποτε άλλου μηχανοκίνητου μέσου μεταφοράς, όπως ασφάλεια, κτέο, τέλη κυκλοφορίας γιατι ο λογαριασμός ‘’φουσκώνει’’ επικίνδυνα … Τα κόστη αυτά στο ποδήλατο είναι μηδαμινά. Λίγο λαδάκι στην αλυσίδα αραιά και που και είστε έτοιμοι να ποδηλατήσετε.

Κάποιος θα αναρωτηθεί ότι ωραία όλα αυτά, αλλά με τι χρήματα θα αγοράσω το ποδήλατο, έχουν αυξηθεί πολύ οι τιμές απόκτησης ενός καινούργιου ποδηλάτου. Η αλήθεια είναι η αγορά εκμεταλλεύτηκε την αυξημένη ζήτηση με αποτέλεσμα οι τιμές των ποδηλάτων τα τελευταία 2-3 χρόνια να έχουν εμφανίσει σημαντική άνοδο. Παρόλο αυτά όμως υπάρχουν διαθέσιμα μοντέλα ποδηλάτων στην αγορά που οι τιμές τους διαμορφώνονται σε οικονομικά ανεκτά επίπεδα, από 150-300 ευρώ, κόστος που εύκολα μπορεί να αποσβεστεί μέσα σε 2-3 μήνες αν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε άλλο συμβατικό μέσο μεταφοράς .

Εν κατακλείδι λοιπόν το ποδήλατο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να δράσουμε ενάντια στην οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τον σύγχρονο νεοέλληνα. Είναι οικονομικό κανείς δεν μπορεί να το αμφιβάλλει αυτό με παρά πολλά οφέλη για την υγεία μας και το περιβάλλον και με μοναδικό κόστος, το κόστος κτήσης του. Μην το σκέφτεστε λοιπόν, δώστε την ευκαιρία στην ζωή σας να πάρει μια ‘’βαθιά’’ ανάσα!!!

Last modified on Friday, 30 March 2012 10:11

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required