A+ R A-

Το καβλόσπυρο...

Rate this item
(1 Vote)
Άμα σπάσεις ένα μεγάλο καυλόσπυρο, το λογικό είναι να τρέξει για πολλή ώρα πύον από την πληγή. 
Η περίπτωση των καταλήψεων και η εισβολή της αστυνομίας σ'αυτές είναι μια εξαιρετική αφορμή να γίνει αντιληπτό αφενός το πόσο καλά οργανωμένο είναι στην Ελλάδα το "αναρχικό" κίνημα από τα χαμηλότερα έως τα υψηλότερα κλιμάκιά του, αφετέρου η ανθρωπογεωγραφία των ενταγμένων σ'αυτό. 
Αυτό βέβαια έχει και την εξήγησή του, καθώς είναι τεράστιο το ποσοστό αέργων-ανέργων-αιώνιων "φοιτητών" στην Ελλάδα, κατί που παρέχει άπλετο χρόνο κ κυρίως προσωπικό για μια τέτοια καλή οργάνωση.
Στα χαμηλότερα κλιμάκια οι αναρχικοί έχουν μια τεράστια δεξαμενή άντλησης μελών, η οποία είναι οι σύνδεσμοι οπαδών. Έχοντας την τελευταία δεκαετία διαβρώσει σχεδόν όλους τους κεντρικούς συνδέσμους των μεγάλων ομάδων - χαρακτηριστική η πρόσφατη περίπτωση του κεντρικού πανό της Original στο ΑΕΚ-Ξάνθη - μπορούν εύκολα και από μικρή ηλικία να στρατολογούν αγράμματα εγχώρια χουλιγκανάκια. Είναι χαρακτηριστικό να βλέπεις σήμερα στους τοίχους υβριστικά συνθήματα μεταξύ οπαδών στους τοίχους και δίπλα με το ίδιο σπρέι γραμμένα "κρεμάλα στους φασίστες", ή κέλτικους σταυρούς - την τελευταία διετία πλέον και η ΧΑ αντλεί από εκεί κόσμο. 
Οπότε στην περίπτωση της Villa Amalia, τα 15χρονα-18χρονα γέμισαν σε χρόνο dt τρένα, τοίχους κλπ με αφίσες τους ή με συνθήματα ή με διάφορα tagging. Χρόνος άλλωστε υπάρχει για να παρασκευαστούν ολα αυτά, εφόσον όπως προείπαμε αυτά τα μέλη δεν έχουν άλλες ασχολίες.
Στα υψηλότερα κλιμάκια οι πιο μπασμένοι και πιο αδίστακτοι - δηλαδή οι χωμένοι σε εμπρησμούς,βομβιστικές επιθέσεις, ληστείες, δολοφονίες (Μαρφίν, 15χρονος Αφγανος, ταξιτζής στην Πάρο από το Θεοφίλου) - έχοντας από καιρό τακιμιαστεί με ποινικούς, κατέχουν όπλα και μπορούν γρήγορα να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Επιθέσεις όπως στο Mall αποσκοπούν στο "αφήστε μας στην ησυχία μας και στους χώρους μας να φτιάχνουμε τις μολότωφ μας και αραιά και που να ξεκαυλώνουμε σε καμιά διμοιρία ή σε καμιά βιτρίνα, γιατί έτσι κας μας πειράξετε δεν το΄χουμε σε τίποτα να σκοτώσουμε κανα 5χρονο παιδάκι σε μια κυριακάτικη βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο".
Οι άρρωστοι οργανισμοί θα γεννήσουν κακοήθεις όγκους. Οι άρρωστες κοινωνίες και οικογένειες θα γεννήσουν τη βία. Οι διάφορες ομάδες που στο μέλλον θα σφάζονται μεταξύ τους (φασίστες, αναρχικοί κλπ) είναι αποκυήματα μιας στερημένης κ ακαλλιέργητης κοινωνίας, η οποία βρέθηκε ξαφνικά με άφθονο κ εύκολο χρήμα στα χέρια της.
Alberto Juandorenna

..100 φορές με ξερίζωσες - 101 φύτρωσα..

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required