A+ R A-

TV SERIES: Τρόπος Διασκέδασης ή Βιομηχανία Χρήματος Featured

Rate this item
(2 votes)

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερες είναι οι σειρές οι οποίες αρχίζουν να προβάλλονται στην αμερικάνικη τηλεόραση.


 

Τα κανάλια προσπαθούν να εντυπωσιάσουν  το κοινό με διαφόρων ειδών κωμωδίες, δράματα, αστυνομικά ,επιστημονικής φαντασίας, μιούζικαλ κτλ.  Κάποιες από αυτές τα καταφέρνουν και τερματίζουν την σεζόν ενώ κάποιες άλλες τελειώνουν κάπως ανορθόδοξα. Υπάρχουν παραδείγματα που μετά από 2 επεισόδια η σειρά κόπηκε ( Work it ) αλλά και πολλά παραδείγματα όπου όχι μόνο δεν κόβεται η σειρά αλλά συνεχίζει και για επόμενες σεζόν.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες οι οποίες μπορεί να μην τα πήγαν καλά στην τηλεθέαση αλλά έχουν πιθανότητες να συνεχίσουν την επόμενη σεζόν ( Gossip Girl, Ringer κτλ ). Αλλά και άλλες που αν και τα πήγαν καλά δεν συνεχίζουν.

Αυτό που μπορεί εύκολα κάποιος να παρατηρήσει είναι ότι τα κανάλια πράττουν άμεσα και δεν δίνουν χρονικά περιθώρια καθώς βασίζονται πάρα πολύ πάνω στις σειρές καθώς είναι μεγάλη μονάδα εσόδων. Δεν σκέφτονται  ούτε τους σεναριογράφους ούτε τους ηθοποιούς ούτε κανέναν. Δηλαδή το σημαντικό είναι άμα έχει γκέλ η σειρά στο κοινό. Δεν πάει να είναι κακόγουστη , ρατσιστική και χωρίς κάποιο νόημα ,άμα έχει τηλεθέαση και φέρνει τα χρήματα στο κανάλι συνεχίζει.

Αυτό από την άλλη μεριά είναι φυσιολογικό καθώς κάθε επεισόδιο το οποίο γυρίζεται κοστίζει στο κανάλι το λιγότερο 1.000.000 $ και φτάνει μέχρι και 3.000.000 $.

Στα blogs αλλά και σε διάφορα sites κριτικοί και κοινό έχουν βγάλει λίστες με τις χειρότερες και τις καλύτερες σειρές για το 2011. Οι πιο αντιπροσωπευτικές βρίσκονται παρακάτω.

Οι χειρότερες σειρές για το 2011 ήταν:

Entourage

Kim's Fairytale Wedding: A Kardashian Event

The X-Factor

Charlie’s Angels

Terra Nova

Whitney

The Bachelorette

How to Be a Gentleman

Pregnant in Heels

The Office

Οι καλύτερες σειρές για το 2011 ήταν:

Breaking Bad

Homeland

Game of Thrones

Parks And Recreation

Justified

Louie

Boardwalk Empire

American Horror Story

Friday Night Lights

Curb Your Enthusiasm

Εκτός από αυτές τις σειρές το κοινό έχει ξεχωρίσει και άλλες  όπως : Revenge , The Vampire Diaries, Supernatural , How I Met Your Mother , Happy Endings, Once Upon A Time, Glee καθώς και το The Big Bang Theory το οποίο φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και πέρασε σε τηλεθέαση το American Idol το οποίο κάθε χρονιά έχει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις.

Απότι καταλάβαμε οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν ένα τρόπο διασκέδασης αλλά ακόμα περισσότερο μια βιομηχανία χρήματος για τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια.

Έτσι με ανυπομονησία περιμένουμε πλέον τα φινάλε των σειρών για φέτος και με μεγαλύτερη  την συνέχειά τους από Σεπτέμβρη.

Αλλά μην ξεχνάμε ότι κάποιες σειρές επιστρέφουν στις οθόνες μας μέσα στο καλοκαίρι όποτε πάντα θα βρίσκουμε κάτι να απασχολούμαστε.!!

Last modified on Tuesday, 17 April 2012 15:01

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required