A+ R A-

27 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Rate this item
(3 votes)

Η 27η Μαρτίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου.

Γιορτάζεται εδώ και πενήντα χρόνια, από το 1962. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, επιλέγει κάθε χρόνο μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα που έχει διαπρέψει στο χώρο του θεάτρου, από μια χώρα που αποτελεί μέλος του, να γράψει μήνυμα, το οποίο διαβάζεται πριν από οποιαδήποτε παράσταση παίζεται εκείνη την ημέρα και μεταδίδεται από όλα τα Μ.Μ.Ε. ανά τον κόσμο!
Πολλές είναι αυτές οι προσωπικότητες που έχουν στείλει το μήνυμά τους για την Ημέρα αυτή. Μεταξύ άλλων, έχουν γράψει ο Ζαν Κοκτώ, ο Άρθουρ Μίλλερ, ο Λώρενς Ολίβιε, ο Πήτερ Μπρούκ, ο Πάμπλο Νερούδα, ο Ευγένιος Ιονέσκο, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης κ.α.
Το μήνυμά του στέλνει φέτος ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, συγγραφέας Τζον Μάλκοβιτς!

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ από τον Τζον Μάλκοβιτς

"Είναι τιμή μου που το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της Ουνέσκο μου ζήτησε να χαιρετίσω την 50η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Θα απευθυνθώ σύντομα στους συνάδελφους του θεάτρου, φίλους και συντρόφους.

Μακάρι η δουλειά σας να είναι πειστική και αυθεντική. Μακάρι να είναι βαθιά, συγκινητική, στοχαστική και μοναδική. Μακάρι να μας βοηθά να στοχαζόμαστε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και μακάρι αυτός ο στοχασμός να είναι ευλογημένος με θάρρος, ειλικρίνεια, ανυποκρισία και χάρη.

Μακάρι να είστε σε θέση να ξεπερνάτε τις αντιξοότητες, τη λογοκρισία, τη φτώχεια και το μηδενισμό, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί από εσάς θα είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε.

Μακάρι να είστε ευλογημένοι με ταλέντο και αυστηρότητα για να μας διδάξετε πώς χτυπά η καρδιά σε όλη την πολυπλοκότητα της, και να έχετε την περιέργεια και την ταπεινότητα να το κάνετε έργο ζωής.

Και μακάρι οι καλύτεροι από εσάς – γιατί μόνο οι καλύτεροι από εσάς, και μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες και σύντομες στιγμές, – να καταφέρετε να διατυπώσετε το βασικότερο των ερωτημάτων: «Με ποιό τρόπο ζούμε;» Καλή τύχη!"

Last modified on Monday, 26 March 2012 22:58
Μαρία Δεληκωνσταντίνου

Η Μαρία Δεληκωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Η καλλιτεχνική της Μικρασιατική καταγωγή την οδήγησε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Ίασμος" του Β. Διαμαντόπουλου, απ'όπου πήρε το πτυχίο της ως επαγγελματίας ηθοποιός. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές στα μεγάλα κανάλια: "Κλεμμένα Όνειρα" (MEGA), "Μια στιγμή 2 ζωές" (MEGA), "Τύχη Βουνό" (ΑΝΤ1), "Έρωτας" (ΑΝΤ1), "Τα μαχαιρώματα" (ΑΝΤ1), "Ζευγάρια" (ΑΝΤ1). Στο Θέατρο τη συναντήσαμε στην πιο επιτυχημένη κωμωδία της φετινής χρονιάς "Ποιος σκότωσε την Άμπιγκεηλ", του Δ. Κοριανίτη, στο Θέατρο Βικτώρια. Έχει παίξει, επίσης, σε μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, σε μεγάλες σκηνές και διοργανώσεις, καθώς και σε δύο κινηματογραφικές ταινίες. Συμμετέχει σε παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεων και γενικότερα σε εικαστικές εκδηλώσεις. Δανείζει τη φωνή της σε διαφημίσεις και ντοκυμαντέρ. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ένα θεατρικό εργαστήρι για παιδιά στα Νότια Προάστια.

Facebook: Maria Delikonstantinou
Twitter: @MariaDelik
e-mail: maria.delik@hotmail.com

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required