A+ R A-

5 κινήσεις ματ για μόνιμη και αποτελεσματική μείωση του βάρους

Rate this item
(1 Vote)

1. Αποφύγετε τη σκέψη ότι είστε σε δίαιτα


 

Η λέξη δίαιτα είναι συνυφασμένη με τη λέξη στέρηση από κάποια τρόφιμα. Ο αποκλεισμός, λοιπόν, ορισμένων τροφίμων από τη διατροφή, με στόχο την απώλεια βάρους, μπορεί να στερήσει τον εγκέφαλο από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο να διακόψει κανείς πρόωρα τη δίαιτα και να υποπέσει σε κάποια λιχουδιά για να βελτιώσει την ψυχική του διάθεση. Αυτό που βοηθάει μακροπρόθεσμα είναι να μάθετε, υπό τη βοήθεια κάποιου διαιτολόγου-διατροφολόγου , ποιες μερίδες φαγητού καλύπτουν τις ανάγκες σας, πόσο συχνά μπορείτε να καταναλώνετε κάποιες τροφές, πως μπορείτε να συμπεριφερθείτε σε γεύμα εκτός σπιτιού στα πλαίσια της κοινωνικής σας ζωής.

2. Προσδιορίστε τα εμπόδια για τη μείωση του βάρους

Εντοπίστε τους παράγοντες που σας εμποδίζουν να μειώσετε το βάρος σας και βρείτε λύσεις για να τα καταφέρετε. Για παράδειγμα, εάν σκέφτεστε «δεν έχω χρόνο για άσκηση», είναι ένα εμπόδιο για να είστε πιο δραστήριοι. Μια πιθανή λύση είναι να βρείτε τρόπους να δραστηριοποιηθείτε στην καθημερινότητά σας-χρησιμοποιήστε τη σκάλα αντί για το ασανσέρ, κατεβείτε από το λεωφορείο μια στάση πριν από το σπίτι σας, βάλτε μουσική και χορέψτε, ασχοληθείτε καθημερινά με δουλειές σπιτιού.

3. Κρατήστε τα τρόφιμα-πειρασμούς έξω από το σπίτι σας

Εάν ζείτε με άλλους, μιλήστε για τους στόχους μείωσης του βάρους σας και τη σημασία να τρώτε λιγότερο συχνά κάποιες τροφές.

4. Φροντίστε να αφιερώνετε χρόνο για καλής ποιότητας ανάπαυση

Ο ανεπαρκής ύπνος ή ο ύπνος που διαταράσσεται προκαλεί αναστάτωση στις ορμόνες του αίματος οδηγώντας σε αυξημένη όρεξη και υπερφαγία. Βάλτε, λοιπόν, στόχο να κοιμάστε 6-8 ώρες το βράδυ.

5. Διατήρηση Ημερολογίου Διατροφής

Η διατήρηση ημερολογίου για το τι τρώτε αλλά και πόσο τρώτε σας βοηθάει να γνωρίζετε τις προβληματικές συμπεριφορές που δυσκολεύουν τη διαχείριση του βάρους σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα που διατηρούσαν ημερολόγιο για 6 ημέρες την εβδομάδα, μείωσαν το βάρος τους στο διπλάσιο από εκείνα τα άτομα που το διατηρούσαν για μια ή λιγότερες ημέρες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

Last modified on Monday, 16 April 2012 16:37
Ιωάννα Ευαγγελία Πετράκη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

MSc Διατροφή και Άσκηση

 

U Comment Here

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required