Print this page

Rovio: Η πειρατεία δεν είναι τόσο κακή…

Rate this item
(0 votes)

«Μάθαμε πολλά από τα λάθη της μουσικής βιομηχανίας στην αντιμετώπιση της πειρατείας» δήλωσε κατά την παρουσίασή του στο συνέδριο Midem, στις Κάννες ο CEO της εταιρείας των Angry Birds, Mikael Hed.


 

«Έχουμε αρκετά ζητήματα με την πειρατεία, όχι μόνο στις εφαρμογές αλλά ιδιαίτερα στα προϊόντα για καταναλωτές. Υπάρχουν τόνοι και τόνοι εμπορευμάτων, ειδικά στην Ασία που δεν έχουν πάρει επίσημη πιστοποίηση από την εταιρεία».

«Θα μπορούσαμε να μάθουμε πολλά από την μουσική βιομηχανία και ειδικά από τους πολύ κακούς τρόπους που η βιομηχανία αυτή προσπάθησε να πολεμήσει την πειρατεία».

Ο Hed εξήγησε πως η Rovio θεωρεί «μάταιο» να κυνηγά τους πειρατές στα δικαστήρια, εκτός από τις περιπτώσεις που η εταιρεία πιστεύει πως τα προϊόντα που πουλούν είναι βλαβερά για τους καταναλωτές και την εταιρεία.

Όταν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, η Rovio πιστεύει πως η πειρατεία είναι ένας τρόπος να αποκτήσει περισσότερους fans, ακόμα κι αν η εταιρεία δεν κερδίζει άμεσα κάποια χρήματα από αυτή.

«Η πειρατεία δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα: μπορεί να μας εξασφαλίσει περισσότερη δουλειά στο τέλος της ημέρας»

Σύμφωνα με τον Hed, η Rovio έχει πάρει κάποια θετικά μαθήματα (εκ του αντιθέτου) από την μουσική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του πώς βλέπει η εταιρεία τους πελάτες της.

«Σταματήσαμε να βλέπουμε τους χρήστες μας σαν πελάτες και αρχίσαμε να τους βλέπουμε σαν fans. Τι κάνουμε τώρα; μιλάμε για πόσους fans διαθέτουμε. Αν χάσουμε την δεξαμενή των fans, δεν έχουμε δουλειά. Αν όμως αυξήσουμε αυτή την δεξαμενή των fans, η δουλειά μας να αναπτυχθεί».

Μαθήματα ψυχραιμίας και μακροπρόθεσμης σκέψης από τους νεαρούς δημιουργούς των Angry Birds… Agree?

Last modified on Tuesday, 24 April 2012 22:02