A+ R A-

Οκτώ κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις στο Web Summit 2019 με την υποστήριξη του ΙδΕΚ

Rate this item
(0 votes)
Τις πύλες του δημοφιλούς φόρουμ Web Summit 2019 άνοιξε για νεοφυείς κυπριακές επιχειρήσεις το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με τον Invest Cyprus και το IDEA. Το Web Summit συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και σημαντικότερα φόρα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας στον κόσμο και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με τη συμμετοχή εκατοντάδων επιχειρήσεων, νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτών από όλο τον κόσμο. Φέτος, το Web Summit πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-7 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πέραν των 70.000 συμμετεχόντων από 160 και πλέον χώρες ενώ φιλοξένησε περί τους 1,200 ομιλητές και 2,500 δημοσιογράφους.

Η Κύπρος συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στο Web Summit σε μια προσπάθεια για ανάδειξη και προβολή της Κύπρου ως κέντρου υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων, συμβάλλοντας έτσι έμπρακτα στην εξωστρέφεια και στην διεθνή δικτύωση του εγχώριου οικοσυστήματος. Στο πλαίσιο του Web Summit 2019 λειτούργησε εθνικό περίπτερο στο χώρο διεξαγωγής της έκθεσης, όπου λειτουργοί των οργανισμών που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας της Κύπρου καθώς και τις διαθέσιμες ευκαιρίες και τους μηχανισμούς υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση, να επισκεφθούν περίπτερα, παρακολουθήσουν ομιλίες και παρουσιάσεις από ειδικούς και  έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος από την Ευρώπη και τον κόσμο, σε θέματα που εκτείνονται σε όλο το φάσμα της τεχνολογίας, να έρθουν σε επαφή με πιθανούς συνεργάτες, να αναζητήσουν δυνητικούς επενδυτές και να αναπτύξουν συνεργασίες που αναμένεται να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην προσπάθειά τους για διείσδυση στην διεθνή αγορά.

Συνολικά στην κυπριακή αποστολή συμμετείχαν 25 μέλη, με επικεφαλής τον Επικεφαλής Επιστήμονα για Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κ. Κόκκινο, ενώ συνολικά υποστηρίχθηκε η συμμετοχή οκτώ νεοφυών επιχειρήσεων από την Κύπρο. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν οι ακόλουθες: The Mighty Kitchen, Parametricos, Ai Motus, Syndeseas Integrated Solutions, Meera, Fundscribe, BLCP Group Cyprus και Oreen. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τέσσερεις πρώτες νεοφυείς επιχειρήσεις παραχωρήθηκε εκθεσιακός χώρος, όπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα/προϊόν/υπηρεσία τους και να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς συνεργάτες και επενδυτές. Στις νεοφυείς επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος και ανταγωνιστική διαδικασία επιλογής που προηγήθηκε, προσφέρθηκαν εισιτήρια εισόδου (αξίας €850), καθώς και εφάπαξ ποσό (ύψους €900) για κάλυψη μέρους των εξόδων μετάβασης και διαμονής τους.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο παρουσίας του στη Λισαβόνα ο Επικεφαλής Επιστήμονας κ. Κόκκινος πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με πορτογάλους αξιωματούχους καθώς και με τον έλληνα Υφυπουργό για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής, κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, με τους οποίους συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων τονίζοντας τα αμοιβαία οφέλη που δύναται να προκύψουν μέσα από τη συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Πηγή: http://www.limassolchamber.eu/
Last modified on Wednesday, 15 September 2021 20:03

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required