A+ R A-

Ο Jon Victory μάς συστήνει το πολυδιάστατο σύμπαν του ”V as in MetaVerse”

Rate this item
(1 Vote)

Ένα Web3 και Metaverse event προσγειώνεται στις 17 και 18 Δεκεμβρίου. Ο Γιάννης Βλαχογιάννης (Jon Victory) φέρνει στην Ελλάδα ένα διήμερο με δημιουργούς του Hollywood και του blockchain.

Στο V as in MetaVerse θα δούμε δημιουργούς όπως τον Rick Carter – 2 φορές βραβευμένο με Όσκαρ (Back To The Future, Jurassic Park, Star Wars) για ένα Masterclass στο World Building μέχρι DAOs που προσπαθούν να αγοράσουν μια ομάδα NBA, μέχρι επιχειρηματίες, επενδυτές και καλλιτέχνες της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Jon Victory μάς μιλάει για το ”V as in MetaVerse”:

Τι θα ζήσουμε στο “V as in MetaVerse” και τι ξεχωριστό πρόκειται να συμβεί;

Θα δούμε πράγματα που θα έρθουν στην Ελλάδα μετά από 5 χρόνια. Από τα βασικά τι είναι το Metaverse μέχρι πώς όλες οι μεγάλες ταινίες του Hollywood φτιάχνουν τα δικά τους Microverses. Θα μας μιλήσουν άτομα που έχουν πάρει Oscar στο visual design αλλά και κόσμος που έχει κάνει απίστευτα πράγματα σε A.I.

Ποια η έμπνευση και το σκεπτικό της ιδέας σας;

Κάθε χρονιά που έρχομαι στην Ελλάδα, ξοδεύω περίπου τον μισό χρόνο των διακοπών μου να μιλάω με Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να μάθουν τι γίνεται στο εξωτερικό, πώς να μεγαλώσουν την επιχείρησή τους και πώς να πάρουν χρηματοδότηση. Όσο και να μου αρέσει αυτό, δεν είναι scalable. Έτσι, πέρσι αποφάσισα να πω σε όλους να βρεθούμε μία μέρα να μιλήσουμε. 3000 άτομα απάντησαν για να βρεθούμε και έτσι ξεκίνησε το “V as in MetaVerse”.

Γιατί στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα είναι η έδρα της μυθοπλασίας (story telling) και της δημιουργίας Μετα-συμπάντων. Από αρχαίους θεούς, μύθους μέχρι και παράλληλων κόσμων. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να μιλήσουμε για το μέλλον. Απλά σαν Έλληνες τυχαίνει και θεωρούμε την Ελλάδα (και την ιστορία μας) δεδομένη.

Περιγράψτε μας το «σύμπαν» του MetaVerse και τον σκοπό του.

Το “V as in MetaVerse” είναι ουσιαστικά η δική μου εναλλακτική πραγματικότητα. Ένας χώρος όπου άτομα που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχαμε απέναντι μας, μας εξηγούν αλλά και αυτοσχεδιάζουν στη δημιουργία νέων ιδεών. Όλα τα Metaverses είναι χώροι πειραματισμού και διακίνησης ιδεών, απλώς το δικό μου έχει να κάνει με την τεχνολογία, το μέλλον του ανθρώπου και την μυθοπλασία.

Ποιοι είναι οι δημιουργοί-συμμετέχοντες του “V as in MetaVerse”;

Όλοι οι παρευρισκόμενοι είναι ενεργό μέρος του V as in MetaVerse. Και το εννοώ. Ένα Metaverse χωρίς «πολίτες» είναι σαν το Metaverse του Zuckerberg: άδειο και βαρετό.

Έχουμε Speakers που μας δανείζουν τα μάτια σου για να δούμε πιο μακριά (όπως ο Rick Carter που έχει πάρει 2 Oscar και έχει κάνει τα visual design για Back to the future, Star Wars, Jurassic Park, Avatar και πολλά άλλα).

Φυσικά, ένα event που είναι 2 μέρες ομιλιών, 2 μέρες hackathon, μια έκθεση τέχνης και ένα Crypto πάρτυ (και πολλά μικρότερα event) δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν ήταν μαζί μου η Αθήνα Ντόβα και η Άννι Παναγιωτοπούλου, φυσικά όλοι οι sponsors μας.

Ποια η εξέλιξη των NFTs στην Ελλάδα;

Νομίζω η Ελλάδα ανέβηκε στο τρένο των NFTs καθώς ήδη αλλάζουμε ράγες. Τα NFTs έχουν μεταμορφωθεί σε κάτι αρκετά διαφορετικό αλλά στην Ευρώπη μόλις τώρα ξεκινήσαμε να «μαζεύουμε» εικόνες. Μέσα από το MetaVerse, προσπαθούμε να δώσουμε στιγμιότυπα από το τι συμβαίνει στην Αμερική και πως πρέπει να ακολουθήσουμε.

Πληροφορίες

V as in MetaVerse | 17, 18 Δεκεμβρίου 2022

Τα εισιτήρια είναι δωρεάν αλλά πρέπει να μπείτε στην λίστα αναμονής στο site V as in MetaVerse καθώς η επιλογή θα γίνει με προτεραιότητα στους ανθρώπους του χώρου (Entrepreneurs, crypto, web3, Entertainment).

Last modified on Thursday, 22 December 2022 00:06

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required