A+ R A-

Η ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να γίνει και με κλειστή Βουλή

Rate this item
(0 votes)

Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (ξεκινά στις 20 Απριλίου), δεν σχετίζεται ούτε με τη λειτουργία της Βουλής, ούτε με την προεκλογική περίοδο. Η ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να γίνει και με κλειστή Βουλή,και δεν υπάρχει διάθεση να ψηφισθεί κάποιος επιπλέον νόμος για την υλοποίησή της.

Θυμίζουμε ότι από την Κύπρο, ο έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος είχε δηλώσει ότι έως τις 20 Aπριλίου θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. «Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 20 Απριλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είχε συνάντηση για το θέμα με εκπροσώπους των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών. Όπως είχε δηλώσει στις αρχές τις εβδομάδας ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα γίνει με ομόλογα που θα εκδοθούν από τον EFSF, τα οποία θα δοθούν στις τράπεζες και όχι με μετρητά. Είχε διευκρινίσει πως αυτή την περίοδο το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον EFSF για τα χαρακτηριστικά των ομολόγων που θα εκδοθούν, προσθέτοντας ότι είναι καθαρά τεχνικό το ζήτημα. «Θα είναι ομόλογα με ειδικά χαρακτηριστικά», πρόσθεσε.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ εμφανίζεται να ακολουθεί πολύ σκληρή στάση, θέτοντας ακόμη και ζήτημα ορισμού των διοικήσεων των τραπεζών από τον EFSF.

Last modified on Wednesday, 11 April 2012 14:33

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Any data to show

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required