A+ R A-

Αποκλειστικά:Fotios Balas

Rate this item
(6 votes)
-Μίλησε μας λίγο για σένα φώτη?

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη όπου και ζώ. Σπούδασα στο ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, στο 3ο Εργαστηριο ζωγραφικής με υπεύθηνο καθηγητή τον Γιάννη Ζιώγα. Εχω συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και συνεργάζομαι με την Λόλα Νικολάου, ιδιοκτήτρια της γκαλερί "LOLA NIKOLAOU". Είμαι λίγο ανήσυχος γενικά αφού έχω ασχοληθεί με πολλά πράγματα..με ραδιόφωνο,διακοσμήσεις γάμων,συμμετοχές σε ταινίες μικρού μήκους,έκανα φωτογραφίσεις μόδας, σκηνογραφία και άλλα. Θεωρώ όμως ότι ανήκω σε αυτό που σπούδασα και αυτό θα ακολουθήσω πιστά και ολοκληρωτικά.
τα παιδικά μου χρόνια ήταν τρομακτικά όμορφα.Πήρα τεράστια αγάπη απο την οικογένειά μου και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που συνέβαλε αρκετά στην διαμόρφωση αυτου που είμαι τωρα. Απο μικρός ξεχώριζα,θυμάμαι ότι ήμουν ο αρχηγός στη γειτονιά μου και όλα τα παιδιά κρέμονταν απο τα χείλη μου. Πολύ παιχνίδι, ματωμένα γόνατα και θάλασσα. Αν υπάρχει παράδεισος και πάω εκεί, τότε θέλω να είναι ακριβώς οπως τα παιδικά μου χρόνια!.

Επίσης ασχολούμαι με την ποίηση, το 2008 είχα βραβευτεί στον 23 Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης στην Αθήνα. Οταν θέλω κάτι πολύ και πιστεύω πως αξίζει δεν τα παρατάω ευκολα. Μπορώ να κάνω τα πάντα υπέροχα αλλα μπορώ να τα καταστρέψω όλα μέσα σε ένα δυτερόλεπτο.ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ : urbanstylemag.gr



-Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα εικαστικα

Με τα εικαστικα ασχολούμαι απο μωρό, αφου αυτο είναι κάτι έμφυτο. Θυμάμαι στο νηπιαγωγείο, δεν σταματούσα να ζωγραφίζω! Στο σχολείο, στο μάθημα των εικαστικών, πολλά παιδιά έκαναν ουρά μπροστά απο το θρανίο μου για να τους κάνω ένα σχέδιο και μετά να το χρωματίσουν. Οι δασκάλες μου πάντα έλεγαν στην μητέρα μου να μην το αφήσω αυτο. Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί επαγγελματικά,θυμάμαι ήθελα να γίνω αστροναύτης ! αχαχα -Μετα το σχολείο έμαθα για την Σχολή Καλών Τεχνών, έδωσα εξετάσεις και πέρασα. Οι σπουδές μου στην σχολή ήταν για μένα οτι καλυτερο μου έχει συμβεί. Μπήκα ένα άδειο σφουγγάρι και βγήκα γεμάτος! Η σχολή ήταν το μόνο μέρος στο οποίο αισθάνθηκα οτι ανήκω στη ζωή μου και μου λείπει αυτο.






-Η άποψη σου για την τέχνη

Τέχνη είναι το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου,να ζείς έντονα την κάθε στιγμή-καλή η κακή- και να την κάνεις κάτι. οτιδήποτε. Αν αυτό που θα δημιουργήσεις, σε γεμήσει, αν σε αυτό δεις τον εαυτό σου, τότε νιώθεις γεμάτος,έστω και για λίγο. Το αν αυτό θα αρέσει σε τρίτους ή θα εκτεθεί ή θα πουληθεί είναι κάτι που δεν αφορά έναν δημιουργό την στιγμή εκείνη. Η Τέχνη είναι το σωσίβιο μου.



-Καλιτέχνες που θαυμάζεις πάνω σε αυτό τον χώρο?

-Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες απο τον χώρο. Τον Andy Warhol και τον Salvador Dali τους θαυμάζω κυρίως ως προσωπικότητες. Εχω επηρεαστεί πολύ απο τα έργα του Hieronymus Bosch και είμαι μαγεμένος απο τα σχέδια του Egon Sciele.Αυτός όμως που με έχει επηρεάσει περισσότερο απο όλους είναι ο Jan Svank Majer. Δηλώνω σκλάβος!



-Τη σε εμπνεει για να σχεδιάσεις

Με εμπνέουν τα πάντα! Απο το χαμόγελο κάποιου μέχρι και απο ένα πεταμένο εισιτήριο αστικού στο δρόμο. Μπορώ να μείνω κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους για πολύ καιρό και να δημιουργώ. Αυτό δεν σταματάει. Με ελκύουν πολύ τα αντικείμενα τα οποία έχουν πάνω τους κάποιο είδος φθοράς. Λειτουργώ ως "εικαστικός ρακοσυλλέκτης" , τίποτα δεν σταματάει να έχει αξία για μένα αφού η παλέτα μου αποτελείται απο παλιά παιχνίδια, τρίχες, χαρτια, έντομα, υφάσματα,κουκλες, φτερά, το κρανίο κάποιου ζώου κτλ. Η Τεχνη μου δίνει την δυνατότητα να παντρέψω την φαντασία μου με κάτι άψυχο και να του δώσω ζωή. Εμπνέομαι απο το ίδιο το αντικείμενο, αυτό θα μου πει τι θα το κάνω και που θα το πάω. Σχεδόν ποτέ δεν κάνω προσχέδια, σχεδόν ποτέ δεν ξέρω το αποτέλεσμα αυτού που κάνω. Δίνομαι σε αυτό.




-Τι ειναι ερωτας για σενα?

ο Έρωτας για μένα είναι το παν..η "κινητήριος δύναμη" .Όταν ερωτεύομαι τα δίνω όλα δίχως να υπολογίζω τίποτα..και δεν μετανιώνω ποτέ! Επίσης όταν ερωτεύομαι είμαι απίστευτα δημιουργικος!

-Ασχολησε με την μόδα και αν ναι μίλησε μας γιαυτό?

Δεν ασχολούμαι με την μόδα ιδιαίτερα ούτε ακολουθώ τις τάσεις. Σπάνια πλέον αγοράζω περιοδικα κτλ ούτε πηγαίνω για ψώνια εύκολα. Πιστεύω μόνο στο προσωπικό στυλ..να φοράς δηλαδή μόνο ότι "ουρλιάζει το όνομά σου" .Εχω βγεί για ποτό, φορώντας την ρόμπα μου, ένα βελούδινο σακάκι κ αρβύλες και ένιωθα τόσο άνετα! Just be yourself!


-Τα σχέδια σου για το μέλλον

-Δεν μπορώ να ξέρω τίποτα για το μέλλον. Κάποτε αυτο με αγχωνε, πλέον όχι. Θέλω να κάνω πολλά και πιστεύω πως θα τα κάνω. Απλά είμαι πολύ αυθόρμητος και θα μπορούσα να εξαφανιστώ για παράδειγμα στην Αυστραλία για έναν Ερωτα και μόνο. Οποτε δεν μπορώ να προβλέψω κάτι. Το πιο τρελό μου όνειρο είναι να παντρευτώ και να μείνω με τον συντροφό μου σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι! αχαχα Τώρα συμμετέχω σε μια ομαδική έκθεση με τίτλο "art for less" στην γκαλερί LOLA NIKOLAOU (Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη) και τέλη Μαίου θα συμμετέχω σε μια ομαδική έκθεση με θέμα την "COCO CHANEL" στην ίδια γκαλερί. Επίσης φέτος εύχομαι να κυκλοφορήσει η πρώτη μου ποιητική συλλογή. Θέλω να παραμείνω στην Ελλάδα όσο μπορώ..είναι δύσκολα,ειδικά στον δικό μου χώρο αλλα θέλω να το παλέψω..δεν τα παρατάω ποτέ ευκολα!XX
Last modified on Tuesday, 02 April 2013 19:43

U Comment Here

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required