A+ R A-

Το Websummit πάει Qatar! Featured

Rate this item
(3 votes)

Το Κατάρ προετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Web Summit Qatar, ένα γεγονός που αναμένεται να καλωσορίσει χιλιάδες διεθνείς επιχειρηματίες, επενδυτές και ηγέτες στην πόλη. Χιλιάδες ηγέτες της βιομηχανίας θα συγκεντρωθούν στο Doha Exhibition and Convention Centre (DECC) για να συνδεθούν με τον κόσμο της τεχνολογίας στο ολοκαίνουργιο γεγονός. Το Web Summit διοργανώνει τα μεγαλύτερα τεχνολογικά γεγονότα, συνδέοντας ανθρώπους και ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο. Κάθε χρόνο επισκέπτεται προορισμούς σε κάθε περιεχόμενο, εργαζόμενος για να εκπληρώσει την αποστολή του να δημιουργήσει λογισμικό που επιτρέπει σημαντικές συνδέσεις μεταξύ των διευθυντών, των ιδρυτών, των επενδυτών, των μέσων ενημέρωσης, των πολιτικών και των πολιτιστικών στελεχών που αναδιαμορφώνουν τον κόσμο. Από τις αρχές του το 2009, ως διάσκεψη 150 ατόμων στο Δουβλίνο, η οργάνωση έχει καλωσορίσει μισό εκατομμύριο ανθρώπους στο Web Summit στο Λισαβόνα, Web Summit Rio στη Νότια Αμερική, Web Summit Qatar στη Μέση Ανατολή, Collision στη Βόρεια Αμερική και RISE στην Ασία. Το Web Summit διαταράσσει την βιομηχανία συνδυάζοντας εκπληκτικά events με μοναδικό λογισμικό.


 

Το Web Summit Qatar θα είναι το μεγαλύτερο από τα γεγονότα φέτος, με τον προορισμό της Μέσης Ανατολής να φιλοξενεί το Web Summit για πέντε χρόνια από φέτος. Προγραμματισμένο να διαρκέσει από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 29 Φεβρουαρίου, η πρώτη έκδοση του Web Summit Qatar θα συνδέσει τον κόσμο της τεχνολογίας με αναπτυσσόμενους οικοσυστήματα σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ινδία. Τις επόμενες πέντε χρόνια, το Web Summit Qatar θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για χιλιάδες διεθνείς επενδυτές και ηγέτες της βιομηχανίας να συνδεθούν, να δικτυωθούν και να δημιουργήσουν ένα μέλλον που οδηγείται από την καινοτομία. Η απόφαση να ληφθεί το μακροχρόνιο συμβόλαιο είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής με στόχο να γίνει ένας βασικός τεχνολογικός κόμβος για ποικίλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ινδίας. Η σύνοδος κορυφής στο Κατάρ θα επωφεληθεί από στρατηγική θέση και προηγμένη υποδομή για να συνδέσει διεθνείς επιχειρηματίες, επενδυτές και ηγέτες.

Το Κατάρ έχει στρατηγική άποψη και σημαντική επένδυση σε μια business-friendly οικονομία που το καθιστά έναν αναπτυσσόμενο κόμβο για τους παγκόσμιους επιχειρηματίες και επενδυτές. Ο Sheikh Jassim bin Mansour bin Jabor Al Thani, διευθυντής του Government Communications Office (GCO), εξήγησε: "Προβαλεί συνεχώς να ενισχύσουμε την διακεκριμένη τεχνολογική μας θέση τόσο περιφερειακά όσο και παγκοσμίως για να μετατρέψουμε το Κατάρ σε ζωντανό κόμβο για την τεχνολογία και ένα σπίτι για την καινοτομία, η οποία θα ενισχύσει τις επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας για να συμβάλει στην υποστήριξη και τη διαφοροποίηση της οικονομίας του Κατάρ σύμφωνα με το Qatar National Vision 2030. "Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους συμμετέχοντες στο Κατάρ για την επόμενη έκδοση του Web Summit και είμαστε ενθουσιασμένοι που πολυάριθμες μεγάλες εταιρείες και κορυφαίοι ειδικοί και ειδικοί στον τομέα της τεχνολογίας έχουν ήδη εγγραφεί για να συμμετάσχουν."

Το Web Summit Qatar είναι game changer για την ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογική σκηνή στην περιοχή όπου η επόμενη γενιά επιχειρηματιών στη Μέση Ανατολή θα συνδεθεί με επενδυτές, δημοσιογράφους, πελάτες, συνεργάτες και πολλά άλλα σε παγκόσμια κλίμακα. Ο Abdulaziz Ali Al-Mawlawi, chief marketing and promotion officer στο Qatar Tourism, δήλωσε: "Η αναπτυγμένη υποδομή του Κατάρ, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου του και της αυξανόμενης δικτύωσης διεθνών πτήσεων, καθώς και οι επεκτάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα της φιλοξενίας της χώρας, αποτελούν όλα μια ισχυρή βάση για την ελκυστικότητα του Κατάρ ως προορισμού για μεγάλα επιχειρηματικά γεγονότα.

"Οι επιχειρηματικοί επισκέπτες του Κατάρ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εμπνευσμένη αρχιτεκτονική, μοναδικά παραδοσιακά σουκ και μουσεία παγκόσμιας κλάσης, όλα υπό την αιγίδα της κορυφαίας φιλοξενίας." Ως κορυφαίος προορισμός για διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις, το Κατάρ φημίζεται για τα εξαιρετικά πρότυπα ασφαλείας του, διαθέτει 128 υπερσύγχρονα αίθουσες συνεδριάσεων και συνεδρίων και προσφέρει συνολικό εκθεσιακό χώρο 70.000 τετραγωνικών μέτρων. Με άψογες εγκαταστάσεις, άψογα δίκτυα δημόσιων συγκοινωνιών, ανοικτές πολιτικές για τουριστικές βίζες και στρατηγική κεντρική τοποθεσία, το Κατάρ διαθέτει ένα ισχυρό και αυξανόμενο ιστορικό φιλοξενίας μεγάλων διεθνών εκδηλώσεων και συνεδρίων. Πρόσφατα, το Κατάρ εγκαινίασε τη δεύτερη έκδοση του Qatar Travel Mart, με τη συμμετοχή περισσότερων από 60 χωρών. Επιπλέον, το Κατάρ πέτυχε ένα ιστορικό ορόσημο φιλοξενώντας το διάσημο Geneva International Motor Show εκτός της Ελβετίας για πρώτη φορά στην 100ετή ιστορία της έκθεσης.

Ο Νοτιοαφρικανός κωμικός Trevor Noah θα είναι ο headliner της εκδήλωσης φέτος. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους κωμικούς στον κόσμο και ήταν ο παρουσιαστής της Emmy-winning the Daily Show επί επτά χρόνια. Το βιβλίο του του 2019, "Born a Crime: Stories from a South African Childhood", ήταν μπεστ σέλερ της New York Times, και αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα νέο βιβλίο - "Into the Uncut Grass" - προγραμματισμένο για έκδοση το 2024. Θα συμμετάσχει επίσης ο ιδρυτής και επικεφαλής μάγος της Builder.ai Sachin Dev Duggal, ο YouTuber Felipe Neto, ο ποδοσφαιρικός θρύλος και νικητής του Μουντιάλ της Βραζιλίας Gilberto Silva και ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tabby Hosam Arab, μαζί με πάνω από 200 άλλους ομιλητές, περισσότερα από 800 startups, πάνω από 400 δημοσιογράφους και πάνω από 500 επενδυτές - στο Web Summit Qatar. "Ο Trevor είναι ένας εξαιρετικός κωμικός, συγγραφέας, φιλάνθρωπος και υποστηρικτής. Ξέρω από πρώτο χέρι τον χαρακτήρα του, την ευφυΐα και την ευστροφία του, και την ικανότητά του να μετατρέψει μια συζήτηση δύσκολων θεμάτων σε προοίμιο για ουσιαστικές ενέργειες. "Ανυπομονώ να τον καλωσορίσω στη σκηνή του Web Summit Qatar για την πρώτη μας εκδήλωση στο Κατάρ", δήλωσε η CEO του Web Summit, Katherine Maher.Στο Web Summit Qatar θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της TikTok για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις, ο Blake Chandlee, ο CEO της Warner Music Group, ο Robert Kyncl και ο CEO της Qatar Development Bank, Abdulrahman Hesham Al-Sowaidi. Δείτε μια πλήρη λίστα ομιλητών εδώ.

 

Last modified on Thursday, 25 January 2024 19:46
Petros Drimylis

Digital Transformation Investigative Journalist.

Media

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required